• Home
  • >
  • Massage bij kanker

Massage bij kanker

Massage bij kanker
Als je de diagnose kanker krijgt, staat je leven vaak ineens in het teken van behandelingen, zoals chemotherapie, bestraling of hormoontherapie. Je ervaart mogelijk stress van onzekerheid over de toekomst. Als gevolg van de ziekte kan je het gevoel hebben dat je vervreemdt van je eigen lichaam. Massage bij kanker helpt je te ontspannen. Veel mensen hebben daar zowel lichamelijk als geestelijk baat bij.

Wat doet massage bij kanker?
Massage bij kanker biedt geen genezing, maar kan wel de kwaliteit van leven verbeteren. Een massage kan klachten als misselijkheid, slapeloosheid, vermoeidheid, angst, stress en depressie verminderen. Een massage helpt ook het contact met en het vertrouwen in je lichaam te herstellen. Zodat je je lichaam als prettig en ontspannend kunt ervaren en niet alleen als een omhulsel van pijn en ziekte.

Massagepraktijk Soest is opgeleid door het Instituut Massage bij Kanker. Dankzij de kennis van de ziekte, de behandelingen en de bijwerkingen daarvan, kunnen we de massage afstemmen op jouw lichamelijke en geestelijke conditie.

Suzanne:
"Tijdens mijn bestralingen in het ziekenhuis dacht ik aan jouw fijne massages. Ik kon me daardoor beter ontspannen en lag in het ziekenhuis gevoelsmatig niet 'op' de bestraling tafel maar 'er in' ".